El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha fet "quatre consideracions" després de conèixer les peticions de penes als presos polítics; la fiscalia demana 25 anys de presó per a Junqueras i entre 16 i 17 per a la resta de presos, i l'Advocacia de l'Estat demana 12 anys de presó per sedició, malversació i desobediència.

Primerament, Iglesias assegura que està entristit perquè la "judicialització del conflicte català segueixi posant traves a la gestió d'un problema que és polític i que només té solució política per vies democràtiques".

En una altra piulada, el líder de Podemos s'ha preguntat si la llei "és igual per a tots a Espanya". Ell mateix s'ha contestat indicat que no ho és perquè: "Mentre Aznar, màxim responsable de la corrupció i culpable d'una guerra criminal, gaudeix de llibertat i de tots els privilegis, alguns volen que els independentistes es podreixin a la presó".

En la mateixa línia, Iglesias s'ha tornat a fer la mateixa pregunta sobre si la llei és igual per a tots, i altra vegada s'ha contestat que "no". En aquesta ocasió ha assenyalat: "Mentre hi ha rapers i tuitaires que són jutjats i condemnats, sicaris de les clavegueres com Inda o Losantos segueixen gaudint d'impunitat absoluta i privilegis",

Finalment, Pablo Iglesias ha apel·lat tots aquells que "defensen el diàleg" i els ha encoratjat per "seguir treballant per buscar una solució política i per poder posar el punt final a la judicialització del conflicte". Tot i admetre que "serà difícil", ha assegurat que és possible i s'ha d'intentar.