Davant l'allau de milers de catalans que es desplaçaran aquest cap de setmana a Madrid per assistir a la manifestació independentista d'aquest dissabte, l'ANC, una de les entitats organitzadors, ha publicat una sèrie de consells i recomanacions per garantir-ne tant l'èxit com la seguretat. En aquest sentit, s'han habilitat diverses zones per aparcar tant els cotxes, com els autobusos o les caravanes i s'han habilitat diversos telefons per fer assistència legal en cas que fos necessari.

Aparcament

Autobusos

Hi haurà tres zones d’aparcament: A (passeig de la Castellana), B (carrer Alfonso XII i Alcalá) i C (carrer Méndez Álvaro). Cada territorial té assignat un aparcament i una hora de sortida i arribada, a la que la organització demana que s'hi sigui puntual per no complicar la mobilitat. 

Autobusos

Cotxes

La ciutat de Madrid disposa d'aparcaments dissuasoris per evitar la contaminació a Madrid, i que es poden consultar aquí. A més, l'ANC assenyala tres punts més per deixar els vehicles: carrer Hiedra, 26; a l’avinguda Portugal, 155; i a l’avinguda Arcentales, 37.

Cotxesparticulars

Autocaravanes, furgonetes i motos

Pel que fa a les autocaravanes, l’ajuntament de Madrid ha informat d’una zona recomanada on poden aparcar, situada a tocar de la carretera de Villaverde a Vallecas.

flyermadrid autocarabanes 01

Recomanacions imprescindibles

Aquestes són les recomanacions fetes públiques per l'ANC:

  • Arribar a la manifestació a les 17.30 h.
  • Omplir el passeig del Prado des d’Atocha fins a Neptuno.
  • A les 18 h començarà la manifestació. Hi haurà un acte final quan la capçalera hagi arribat al final de la manifestació. Aquest acte durarà una hora, i hi haurà parlaments i música.
  • L’escenari s’ubicarà a la plaça Cibeles, cruïlla amb Alcalá. Hi haurà pantalles per seguir-ho des del passeig del Prado.
  • A la dreta de l’escenari (Cibeles amb passeig de Recoletos) hi haurà la zona de capacitats diverses amb una pantalla per seguir l’acte.

Recorregutmani

  • Es demana anar ben equipats amb aigua, menjar i calçat còmode. El mòbil carregat, i en cas de tenir bateries externes, portar-les.
  • En cas d’incidència o emergència, es demana que es truqui al 112, dirigir-se a l’escenari o contactar amb els organitzadors o el voluntariat.
  • En cas de perdre's un infant, s'insta a dirigir-se a l’escenari o avisar a l’organització o el voluntariat.
  • Per a consultes legals, s'ha habilitat el telèfon 615 11 07 94. I per a consultes legals i assistència legal, el 698 21 59 51 (Juristes per la República).