Les conselleres Dolors Bassa i Meritxell Borràs, internes a la presó d'Alcalá Meco des de la nit de dijous passat per ordre de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, s'han apuntat ja a algunes activitats dins de la presó, com el taller de ceràmica o el gimnàs.

Fonts penitenciàries han revelat que Bassa i Borràs s'han inscrit al gimnàs i al taller de ceràmica, una de les classes que ofereix Alcalá Meco a les seves recluses amb una finalitat terapèutica i d'entreteniment, ja que també hi ha marqueteria, pintura o confecció.

Bassa (Treball) i Borràs (Governació) comparteixen cel·la en un mòdul de respecte de la presó d'Alcalá Meco i ahir mateix també van anar a la sessió de cinema programada per a diumenge a la tarda en una de les sales del centre penitenciari.

Totes dues han rebut la visita dels seus familiars aquest cap de setmana, igual que els seus companys interns a la presó madrilenya d'Estremera, el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i cinc consellers del Govern: Joaquim Forn, Raül Romeva, Carles Mundó, Jordi Turull i Josep Rull.

Les fonts consultades assenyalen que cap d'ells de moment s'ha inscrit en activitats, ja que el més normal en aquests casos és que els reclusos es prenguin un temps per adaptar-se a les noves rutines a la presó, encara que estiguin en mòduls considerats "tous".