La consellera catalana de Justícia, Ester Capella, ha afirmat que és "una mala idea" i "innecessari" el desplegament a Catalunya d'uns 600 antiavalots en la setmana prèvia a la celebració de la Diada. En declaracions als periodistes després de reunir-se amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, Capella ha defensat que els Mossos d'Esquadra són suficients per "garantir la seguretat" a Catalunya, per això creu que la mesura no és necessària.

"És una mala idea, és innecessari. Tots sabem qui té la competència en matèria de seguretat a Catalunya i ningú pot dubtar de les competències i capacitats dels Mossos per garantir la seguretat de tots", ha afirmat Capella.

Fonts policials han assegurat que es tracta d'entre 10 i 12 grups d'unitats d'intervenció policial (UIP) -integrats cadascun per 50 agents- procedents de diferents direccions i la seva missió és la custòdia d'edificis públics i el suport als Mossos d'Esquadra en seguretat ciutadana. El trasllat d'aquests agents ha començat aquesta setmana i ja són a Catalunya efectius procedents de Galícia allotjats a la caserna militar de Bruc.