El Consell per la República ha convocat eleccions entre l'1 i el 3 d'octubre per escollir els membres de la seva Assemblea de Representants. Així ho ha comunicat el Consell de Govern, a través d'una nota de premsa, després de la reunió ordinària que ha celebrat avui.

Segons el reglament electoral aprovat la setmana passada, tant les persones que es vulguin presentar com a membres de l'Assemblea de Representants, com aquells qui vulguin participar a les votacions hauran d'estar registrats correctament al registre ciutadà del Consell. Segons el comptador del Consell per la República, actualment hi ha 98.127 persones registrades.

Calendari

L'Assemblea de Representants, que actuarà com a parlament del Consell per la República, estarà formada per ciutadans i per càrrecs electes.

Les eleccions es convocaran formalment el 22 d'agost. A partir d'aquell moment hi haurà 15 dies per a presentar les candidatures. La campanya electoral començarà el 19 de desembre i durarà 12 dies. 

El procés s'ha posat en marxa després que l'Assemblea Fundacional de Representants va aprovar el passat 1 de juliol tant el reglament electoral com els membres de la Sindicatura Electoral.

Actualment l'Assemblea està integrada per càrrecs electes del Parlament de l'anterior legislatura.

 

A la imatge principal, Carles Puigdemont amb els membres del Consell per la República / ACN