El Consell per la República ha superat aquest dilluns la xifra de 25.000 adhesions després que el president de la Generalitat Carles Puigdemont anunciés dimarts passat durant la presentació d'aquest organisme un registre obert a la ciutadania.

25.000 inscrits consell per la republicaAixí ho reflecteix el comptador de la pàgina web del Consell per la República, que demana una donació d'almenys 10 euros "per a accions de la República" a la gent interessada en formar part del registre.

Va ser en l'acte de presentació del Consell, en el Palau de la Generalitat, quan Puigdemont va revelar per videoconferència des de Bèlgica que s'habilitava un registre ciutadà per "participar en la construcció de la República a través del seu compromís actiu" a 'consell.republicat.cat'.

El Consell per la República és una entitat privada sota jurisdicció belga que es dedicarà a internacionalitzar el procés independentista i que, malgrat estar vinculada al Govern, els seus impulsors defensen que actuarà independentment.