El Consell per la República s'ha reunit avui i ha acordat l'organigrama funcional de l'entitat, i ha designat Toni Comín com a vicepresident, amb funcions de coordinació.

A la trobada hi han assistit el president Carles Puigdemont, Meritxell Budó, Antoni Castellà, Toni Comín, Elisenda Paluzie, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Neus Torbisco. Són els membres de l'òrgan executiu del Consell, representants de les diverses sensibilitats de l'independentisme.

El Consell per la República ha posat d'aquesta manera en marxa cinc àmbits d’acció, que ja van ser presentats en l’acte inaugural del 8 de desembre a Brussel·les, hi ha decidit qui en seran els responsables: Acció Política, Toni Comín; Acció Jurídica, Neus Torbisco; Acció Internacional, Carles Puigdemont; Acció Cultural i de Difusió, Lluís Puig,  i Coneixement i Estudis, Toni Comín.

El Consell per la República també ha decidit les primeres accions, algunes d'elles de funcionament intern. Posarà en marxa una Missió d’Observació electoral del judici als responsables del referèndum de l’1-O, formada per un grup d’advocats internacionals de reconegut prestigi; redactarà els reglaments de funcionament intern i els del règim electoral del Consell per la República que regularà les eleccions a l’Assemblea de Representants; i desplegarà l’estructura tècnica que ha d’executar els futurs projectes.