El Consell de Ministres aprovarà avui el decret llei que pujarà les pensions des de l'1 de gener un 1,6% les generals i un 3% les mínimes i les no contributives. El decret llei també establirà la formula de revalorització anual que s'aplicarà des d'ara, posant fi al mètode implementat pel govern del Partit Popular el 2013. 

La pujada pel 2019, incentivada per l'anterior govern del PP amb els pressupostos del 2018 i assumida per l'executiu socialista, s'aprova en l'última reunió del govern de l'any. 

El decret llei fixa la pensió màxima pel 2019 en 2.659,41 euros mensuals. L'executiu també derogarà part de la reforma de les pensions que es va realitzar pel govern de Mariano Rajoy el 2013 i que establia com s'han de revaloritzar les pensions cada any. 

Pugen les bases màximes de cotització de la Seguretat Social

L'absència, de moment, d'uns pressupostos pel 2019, ha fet incloure al govern de Pedro Sánchez en el decret llei la pujada del 7% de les bases màximes de cotització de la seguretat social i l'increment de les bases mínimes en un 22,3%, igual que el salari mínim interprofessional que ja va ser aprovat per l'anterior Consell de Ministres. 

La pujada de les bases mínimes no afecta als treballadors autònoms, que la seva base de cotització només creix un 1,25% gràcies a l'acord aconseguit aquesta setmana per aquest col·lectiu amb el govern de Pedro Sánchez, i que implicarà un increment de la quota mínima del 2019 de 5,36 euros al mes.