El diari ABC ha fet públic que la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha merescut el guardó de española del año segons els seus lectors, un mèrit que ha dut a recordar que fa 34 anys, el 1984, qui va guanyar el premi va ser l’aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol, un nom avui inclòs en lloc preferent de la llista de sospitosos habituals d’aquest diari monàrquic sense cap mena de simpatia pel catalanisme i l'independentisme.

 

Efectivament, a mitjans anys vuitanta, un diari com l’ABC era capaç de distingir el president de la Generalitat gràcies a mèrits com la seva victòria electoral sobre el PSC en les eleccions al Parlament —on Convergència i Unió va assolir una majoria absoluta amb 72 diputats, mentre que els socialistes, que van quedar segons, van aconseguir 41 diputats—, però especialment per haver mantingut “serenament la seva posició en favor de Catalunya dins d’Espanya”, una actitud “moderada i prudent” en contrast amb “la malaptesa del PSOE”.

Ara, a punt d’estrenar el 2019, l’ABC ha volgut picar l’ullet a les dones oferint a la seva audiència triar la dona més influent, i la guanyadora ha estat Arrimadas, que ha sumat més del 35 per cent dels vots i ha quedat per davant de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i la jugadora de bàdminton Carolina Marín.

Els mèrits d’Arrimadas

Segons el diari madrileny, Arrimadas s’ha merescut la distinció per haver estat “la primera dona que ha guanyat els comicis regionals a Catalunya”, malgrat que amb els seus resultats “no n'hi va haver prou per fer front al bloc independentista”.

Així mateix, el diari destaca el seu paper protagonista en la campanya andalusa de Ciutadans, en què va fer “gala de les seves arrels andaluses”, i es fa ressò d’algunes polèmiques com ara les escridassades que ha rebut en diverses localitats catalanes, com per exemple Premià de Mar. En tot cas, sembla que Pujol i Arrimadas ja tenen alguna cosa en comú.