Jerarques de la dictadura de Guinea Equatorial, presidida per Teodoro Obiang Nguema, van treure del país una fortuna valorada en 31 milions de dòlars (24,2 milions d'euros) amb la participació de l'excomissari de policia José Manuel Villarejo, un extrem que ara investiga el jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón.

Segons avança Voz Populi, la connexió guineana de Villarejo neix d'un entramat liderat per l'exdirector general de l'empresa petroliera guineana Gepetrol Cándido Nsué Okomo i Crispín Edu Tomo Maye, el qual és nebot de Constància Mangue Nsué Okomo, esposa d'Obiang. Ells haurien contractat Villarejo a canvi de 5,3 milions d'euros.

A més, segons el mitjà citat, els diners van arribar en mans del policia a partir d'una estructura de blanqueig de capitals del petroli, que via Illes Seychelles van acabar en inversions immobiliàries en Espanya.

El jutge apunta ara a la mercantil Framen Consultores i Assessors, propietat de l'empresari Francisco Menéndez Rubio, que va rebre més de 21 milions d'euros procedents de Guinea Equatorial a través de factures falses, un indici que hauria actuat com a testaferro per ocultar l'autentico destinatari dels diners.

La Fiscalia i el jutge també han centrat les seves investigacions en l'empresa Falconara LTD que hauria participat via Suïssa en les operacions. Per tot això, el jutge ha reclamat ja a Suïssa informació dels diners que jerarques de la dictadura equatoguineana van invertir de forma tèrbola i aparentment, amb la intervenció de Villarejo, a Espanya.