El Congrés dels Diputats ha vetat les biografies de Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sánchez i Oriol Junqueras de la pàgina web oficial  per autodefinir-se com a “presos polítics”. Habitualment, el portal del Congrés penja immediatament després de les eleccions les biografies de tots els diputats, però enguany les dels presos no estan disponibles.

Segons ha informat ElDiario.es, el motiu que han al·legat fonts parlamentàries és que els diputats feien servir les paraules “presos polítics” per explicar la seva situació actual i introduïen referències al seu processament per l’1-O. Per això, en aquest moment, l´únic que es pot consultar sobre ells a la pàgina de web del Congrés és la data de naixement i el nombre de legislatures que han estat a la cambra baixa espanyola.

A diferència de la resta de diputats, dels quals es pot consultar el seu perfil, en el seu cas no és així. Al portal apareix un missatge que informa que “els serveis de la Cambra estan treballant en la publicació de les biografies” i afegeixen que esperen que estiguin disponibles “en els propers dies”.

Rull

Sanchez

Turull

Junqeras

El reglament del Congrés obliga a tots els diputats a enviar el seu perfil, una declaració de bens i un informe d’activitats. Fins ara, no existia cap mecanisme per comprovar aquestes dades, però en el seu cas sí que s’ha vetat el contingut.