Conflict Zone, el programa d'entrevistes del canal internacional de la TV pública alemanya Deutsche Welle, ha convidat el president a l'exili Carles Puigdemont perquè exposi la seva visió del conflicte català. Fa 3 mesos el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, va marxar d'una entrevista a aquest mateix canal perquè no li agradaven les preguntes. Poc després, a instàncies dels seus assessors, va tornar al plató. Davant la indignació de Borrell per parlar de la situació catalana, Conflict Zone va proposar a Puigdemont que participés en el seu programa, però aquest, en aquell moment, va declinar l'oferta. Ara, davant la finalització del judici al procés, Conflict Zone ha reiterat la seva oferta a Puigdemont.

Puigdemont no s'ha pronunciat, encara, obertament, sobre l'oferta de Deutsche Welle.

La polèmica

A l'entrevista del conflicte, el prestigiós periodista Tim Sebastian va preguntar a Borrell per què no es reformava la Constitució si el 70% dels espanyols hi estaven a favor. El ministre li va qüestionar aquestes dades i va marxar, indignat. Va tornar poc després.

En acabar el programa, Borrell va tornar a atacar l'entrevistador: "Podries fer millor les teves preguntes", li va etzibar el polític instants abans que acabés l'entrevista. El periodista li va respondre amb la mateixa contundència: "Jo no estic aquí per fer-li les preguntes que vostè vol".

El responsable del programa va quedar molt sorprès per l'actitud de Borrell. La televisió alemanya va donar el seu ple suport al periodista, que ja havia protagonitzat algunes entrevistes dures, com la que va fer a Frauke Petry, la líder del partit ultra alemany AfD.