L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha anunciat que l'Ajuntament d'aquesta ciutat està estudiant querellar-se contra CDC pel cas Palau. La batlle ho ha dit en l'esmorzar de Nadal amb periodistes després que la sentència que es va fer pública dilluns confirmés que aquest partit polític, Fèlix Millet i Jordi Montull haurien percebut 147.000 euros procedents de l'adjudicació de la construcció del PAV3 del municipi a Ferrovial.

La batlle ha afirmat que el govern local "no pot acceptar que es posi en risc el nom o l'honorabilitat" d'aquest consistori i adverteix que no descarta aquesta opció, així com demanar responsabilitats "a altres persones que també s'haurien lucrat a través d'utilitzar la bona fe i la professionalitat dels que sempre han volgut treballar des de la màxima transparència". Conesa és presidenta del Consell Nacional del PDeCAT i va ser portaveu de CDC durant 10 mesos.

En la mateixa línia, aquest dimecres passat, ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA de Sant Cugat van "exigir a l'alcaldessa que donés explicacions sobre la sentència del cas. Les formacions demanaven al govern del PDeCAT que condemnés el cas de corrupció, se'n desmarqués i aclarís quines mesures adoptaria per evitar que aquesta situació es repetís. 

En un comunicat, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, recorda que fa prop d'un any "l’oposició d’esquerres va convocar un ple extraordinari per tal de reclamar una auditoria externa sobre les adjudicacions a Ferrovial i Cintra Aparcamientos" i que en el seu moment Conesa els va acusar "d’oportunisme polític".