L'advocat Víctor Martorell, que representa el conductor que va irrompre a la plaça Major de Vic i va envestir les creus grogues col·locades per demanar la llibertat dels polítics sobiranistes presos, ha negat que el seu client tingués motivació ideològica i ha assegurat que està en tractament psicològic.

En declaracions a Europa Press, Martorell, que actua d'advocat d'ofici, ha explicat que el seu client ha estat citat el matí d'avui a la comissaria de la Policia Local de Vic i s'ha negat a declarar perquè no estava en condicions: "Estava enfonsat. No sap explicar què ha pogut passar".

El lletrat afirma que el conductor no va tenir cap motivació d'odi i rebutja "rotundament" tota animadversió cap al moviment independentista.

Ha explicat que el conductor, a qui s'atribueix un delicte contra la seguretat del trànsit —es descarta que causés lesions a ningú—, va tenir un "impuls irresistible".

Segons Martorell, ara estan pendents que el jutjat el citi a declarar una vegada es tanqui l'atestat policial. En aquest moment sí que declararà i aportarà tots els informes mèdics que acrediten la seva situació.

Sobre la voluntat de l'Ajuntament de Vic de personar-se en la causa per un presumpte delicte d'odi, l'advocat ha dit que potser el consistori no disposa de tota la informació sobre aquesta persona.