El diari alemany Frankfurter Allgemeine ha assegurat avui que la gran manifestació pels presos polítics i exiliats d'ahir a Barcelona és una demostració que el president Carles Puigdemont "també pot mobilitzar des de l'exili". En un article titulat "Gran manifestació independentista", el rotatiu s'ha fet ressò del clam independentista que ahir va omplir els carrers de la capital catalana.

El Frankfurter destaca el poder de mobilització ciutadana que té Puigdemont tot i ser a l'exili. El diari assegura que el president va publicar un vídeo hores abans de la convocatòria en què demanava que "els carrers de Barcelona s'omplissin de llibertat" i remarca el gran èxit que va tenir la crida. "Milers d'independentistes van sortir al carrer per exigir l'alliberament immediat dels seus líders i el retorn dels qui van haver de fugir a l'exili", han relatat.

D'altra banda, el rotatiu també ha ressaltat la persistència del president Quim Torra, qui va afirmar ahir que "sortiria al carrer tantes vegades com sigui necessari" i ha celebrat l'obertura del govern de Pedro Sánchez per iniciar un diàleg. 

Frankfurter Allgemeine 15 juliol