Un miler de persones s'han concentrat aquest diumenge al vespre a les portes de la presó de Lledoners per reclamar la llibertat dels presos polítics. Ho han fet a través de la música.

La iniciativa és del col·lectiu Músics per la Llibertat, que fa dues setmanes va anunciar que cada diumenge actuaria davant el centre penitenciari de Lledoners. Els ciutadans que hi han participat han cantat peces com El cant dels ocellsL'estaca i Els segadors. Aquesta vegada, a més a més, un grup de castellers ha aixecat pilars.

El missatge ha arribat als polítics i líders de les entitats catalanes ja que el conseller Quim Forn i Jordi Sànchez han agraït la iniciativa a Twitter. 

Forn ha fet una piulada abans que comencés el concert explicant que esperava amb "emoció escoltar el Cant dels Ocells". Per la seva banda, Sànchez els ha donat les gràcies "per ser-hi sempre".

 En aquesta ocasió, el vicepresident de Catalunya i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, també ha participat a l'acte: "Seguirem lluitant fins al seu alliberament i lliure retorn", ha indicat a Twitter.

A la presó de Lledoners hi són tots els presos polítics catalans a excepció de Dolors Bassa, que està a Puig de les Basses i Carme Forcadell, a Catllar.