Més d’un miler de persones i una dotzena d’artistes han participat aquest dilluns al vespre en un concert per exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, el mateix dia que es compleixen sis mesos del seu empresonament preventiu a Soto del Real. L’acte, convocat per l’ANC i Òmnium, s’ha celebrat a la Rambla del President Lluís Companys de Tarragona en un marcat to festiu i reivindicatiu.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha cridat a “treballar sense descans” per fer efectiva la República i a no permetre que la repressió “ens paralitzi i faci oblidar-nos dels nostres objectius polítics”. La dirigent de l’ANC ha celebrat que Sànchez, Junqueras i Cuixart hagin qüestionat aquest dilluns al Suprem “el biaix i la injustícia amb què se’ls està jutjant” i ha subratllat que “s’han reafirmat en les seves conviccions i, alhora, han defensat que el seu objectiu al dret a l’autodeterminació és legítim, legal, s’empara en el dret internacional i es guia per mitjans democràtics i pacífics”.

Paluzie ha advertit que la situació és “molt flagrant” perquè, fins i tot, “s’han vulnerat les mesures cautelars dictades per la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides en el cas de Jordi Sànchez”. D’altra banda, la dirigent de l’ANC ha valorat que aquest diumenge va veure Puigdemont “serè i determinat” i ha constatat que el líder de JxCAT va deixar “moltes portes obertes” i no va descartar la seva investidura prèvia a una reforma de la Llei de Presidència. 

El cartell ha estat conformat per Kandi Álvarez (Piskerra i El Perro Verde), Montse Castellà, Joan Rovira, Maria Jacobs, Joan Reig, Jose Galdrán (Cat Rock i Leña al Mono), Sergi Esteve, Domi Garcia, Jómiv, Olga Pes, Aitor Cugat (Xeic!) i Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto).