Coincidint amb el debat d'investidura  al Parlament d'Andalusia del candidat del PP-A a la presidència de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, amb els vots de Ciutadans i de Vox, els voltants de la seu del Parlament són l'escenari avui dimarts d'una multitudinària concentració en la qual milers de persones coregen consignes com "en igualtat ni un pas enrere" o "fora feixistes del nostre Parlament".

La concentració, amb una organització coral i a la qual s'han unit més de 45 col·lectius feministes, se celebra sota el lema "Ni un pas enrere en igualtat i diversitat. Els nostres drets no es negocien", sent protagonitzada per una multitud que porta globus violetes o banderes arcs de Sant Martí i que ha corejat consignes com "en igualtat ni un pas enrere", "no estem exagerant, ens estan assassinant", "som el crit de les que ja no estan" o "fora feixistes del nostre Parlament".

Suport dels socialistes

La mobilització té també amb el suport del PSOE, així com dels sindicats CCOO, UGT i del PSOE. Entre els assistents està la consellera d'Educació en funcions, Sonia Gaya; la consellera de Justícia i Interior en funcions, Rosa Aguilar; el conseller de Foment en funcions, Felipe López, o la secretària general del PSOE de Sevilla, Verónica Pérez, entre d'altres. Els socialistes han noliejat autobusos per a assistir a la concentració.

De la mateixa manera, a partir de les 19,00 hores se celebraran protestes simultànies a totes les capitals de provincias andaluses. També estan previstes mobilitzacions, "en solidaritat amb les dones que viuen a Andalusia", a la mateixa hora en nombrosos punts de la geografia espanyola com Madrid (Porta del Sol), Barcelona (Plaça Sant Jaume), València (Plaça de l'Ajuntament), Badajoz (en la Delegació del Govern), Bilbao (Plaça de l'Arriaga), a Santiago de Compostel·la (Praza 8 de març), o a Saragossa (Audiència Provincial), entre altres.