Davant la crisi de govern a la Regió de Múrcia, tothom hi vol posar cullerada i marcar perfil. Ciudadanos va trencar amb el PP i ahir presentava una moció de censura de la mà dels socialistes. A la vegada, el president popular Fernando López Miras veu com només li queda Vox al seu costat. I, a la vegada, aquests no perden l'ocasió per guanyar adeptes. En menys de 24 hores des de l'esclat de la crisi, el líder del partit d'ultradreta s'ha presentat a Múrcia. Santiago Abascal ha donat una roda de premsa "d'urgència" a l'aire lliure, en plena plaça Belluga de la capital.

Més enllà dels periodistes, la crida ha fet que al ser pública, motivés una allau de simpatitzants de Vox. Centenars de persones aplegades sense cap mena d'autorització prèvia ni mantenir la distància de seguretat. Abascal no ha atès als mitjans sinó que ha fet tot un míting electoral i ja s'han encarregat de difondre les imatges a través de les xarxes: "Roda de premsa convocada d'urgència i això és el que acaba de passar. Múrcia no es ven i no es rendeix davant de socialistes corruptes, comunistes i trànsfugues traïdors", ha declarat Abascal. Cal recordar que les reunions socials a Múrcia estan limitades a quatre persones.

Malgrat trencar amb totes les normes Covid-19, cap agent de seguretat s'ha personat per evitar la concentració. Abascal s'ha donat un gran bany de masses, li cridaven 'president' o 'Viva España' i, per més inri, ha començat el seu discurs demanant que tothom mantingués les distàncies. No es complien però ha fet cas omís de les seves pròpies advertències. En el contingut de la teòrica roda de premsa, ha titllat Ciudadanos de "soci no fiable" i de convertir-se en el "principal suport del govern comunista". A més, també ha demanat que "tothom surti al carrer per exigir que no tiri endavant la traïció" dels taronges amb la moció de censura. 

Els simpatitzants de Vox han contestat amb crits de 'Sánchez marxa ja' o 'Traïdors'. Més enllà del moment concret, Abascal també ha recordat totes les lleis que vol dur a terme a Múrcia i que, algunes ja comencen a tramitar-se. Per exemple, "un pla hidràulic Nacional", "la deportació immediata de tots els il·legals que han destruït la convivència" o que els pares puguin escollir la llibertat en l'educació dels seus fills. En aquest darrer aspecte, el PP negocia amb Vox reimplementar el veto parental a Múrcia. Aquest, fins i tot, pot arribar a condicionar tirar endavant els pressupostos generals.