En un acte en què a cada proclama s'han sentit els cops i crits des de dins de la presó com a resposta, s'ha demanat de nou la llibertat dels presos polítics i que el Parlament no cedeixi a les demandes de Llarena perquè els retirin l'acta de diputats.

"La reivindicació permanent mostra la determinació d'un poble que lluita pels seus propis drets", ha dit Laura Masvidal obrint el manifest que ha llegit conjuntament amb les dones de Jordi Turull i Josep Rull. "L'acostament no és cap privilegi, no és el nostre objectiu. Els volem a casa, no a prop de casa", han proclamat en nom de totes les famílies de presos i exiliats.

Marcel Mauri, d'Òmnium Cultural, ha denunciat que "les estructures de l'Estat segueixen aplicant de forma implacable la suspensió de la democràcia". "Al govern del PSOE li hem de dir que ja no pot mirar cap a una altra banda, l'únic gest que ens val és l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats. El govern espanyol pot acabar amb la repressió si ho vol".

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, ha dit que "l'estat espanyol acabarà sentint vergonya de tot el que ha fet" i que "tindran la derrota política". "Lluitarem fins que siguem tots lliures i fins a veure la República catalana", ha conclòs.

La dona del temps Míriam Santamaria ha presentat l'acte amb un manifest demanant "llibertat immediata" i deixant clar que "l'acostament no és cap gest polític sinó una obligació legal".

"No ens aturarem fins a aconseguir la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats", ha acabat el manifest donant veu a tots els partits polítics.

"Aquests murs empresonen idees", ha dit Eduard Pujol, de Junts per Catalunya. "La llibertat és un gelat a la plaça porxada, un cafè a la Fonda Europa de Granollers i les havaneres de Calella", ha rubricat el portaveu parlamentari.

El diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament, Gerard Gómez del Moral, ha cridat: "No pararem fins que siguin lliures". L'estat espanyol ha intentat suspendre la democràcia", ha dit Gerard Gómez i ha recordat la proclama d'Oriol Junqueras: "Fins a la victòria sempre".

Maria Sirvent, de la CUP, ha demanat "l'alliberament social i nacional del nostre poble".

L'única consellera avui a la concentració ha estat la de Salut, Alba Vergés. 

L'acte d'avui ha estat diferent, davant el caos que es va originar la setmana passada. S'ha fet a uns camps segats de darrere de la presó, al turó de Torres de Bages. L'accés a Lledoners, completament tancat, perquè el vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, poguessin entrar sense grans estridències i, en el cas de Buch, poder fer el traspàs amb Joaquim Forn, a qui succeeix a la conselleria.

A la concentració hi han assistit, del PDeCAT, la coordinadora general, Marta Pascal; el coordinador organitzatiu, David Bonvehí; i la portaveu, Maria Senserrich. També hi han anat altres membres de l'executiva. Per part d'ERC, el diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament, Gerard Gómez del Moral; la diputada i secretària quarta de la Mesa del Parlament, Adriana Delgado; els diputats, Francesc Viaplana i Titón Laïlla; i el senador Xavi Castellana. I de la CUP ha vingut la diputada Maria Sirvent.