El mateix dia que es compleixen 100 nits de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real. El mateix dia que la Guàrdia Civil ha entrat a les seus de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i el CTTI. Centenars de persones, aproximadament un miler, s’han reunit aquest dimecres al vespre davant la delegació del Govern espanyol a Catalunya per expressar el seu rebuig a la nova i continuada ofensiva de l’Estat espanyol contra l’independentisme.

Minuts abans de les vuit del vespre, hora oficial de la convocatòria, ja s’han començat a concentrar desenes de persones a la confluència dels carrers Roger de Llúria amb Mallorca de Barcelona, on es troba la delegació del Govern espanyol, fortament protegida per furgonetes i agents de la Policia Nacional espanyola i, també, dels Mossos d’Esquadra. “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, han cridat amb insistència els manifestants convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR). A la concentració s’hi han adherit partits i organitzacions com la CUP o les JERC, les joventuts d’Esquerra.

manifestacio seu govern espanyol cdr - sergi alacazar

Als clams habituals per la llibertat dels presos polítics, o contra les “forces d’ocupació”, s’han escoltat alguns càntics nous, demanant la dimissió d'Enric Millo “per feixista i per traïdor”. També dirigits a la mateixa delegació del govern espanyol, un fortí protegit per tanques i policies: “Aquest edifici serà una escola”. I per la patinada del president espanyol aquest dimecres en una entrevista a Onda Cero: “Som República, paraula de Rajoy”. També hi ha hagut crides a la desobediència i la vaga general.

“Avui, 24 de gener, l’Estat espanyol torna a fer efectiva la repressió lligada al règim feixista del 78”, arrenca un manifest del CDR del Barcelonès repartit entre els assistents. “Les seus d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana han estat intervingudes i escorcollades per les forces d’ocupació de l’Estat espanyol, en un nou intent per frenar el poble català”, continua el document.

concentracio delegacio govern espanyol barcelona presos 2 - sergi alcazar

Després de fer un llistat de les llibertats “retallades”, des del CDR del Barcelonès asseguren que volen trencar amb la normalització de la repressió: “És per això que tornem a prendre els carrers i instem el Parlament de Catalunya a fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre i materialitzar la República”. I avisen: “Estem preparades per continuar sortint al carrer, per obrir un nou cicle de mobilitzacions per tal de construir la República”.

Simultàniament també s’han produït concentracions davant les subdelegacions del Govern espanyol a Girona, Tarragona i Lleida.