Una cinquantena de persones s'han concentrat al davant de la comissaria de les Corts en solidaritat amb els militants d'Arran que han estat detingut per la participació en l'escarni contra la seu del Partit Popular a Barcelona del mes de març passat. Els concentrats, convocats per Arran, la CUP i altres organitzacions polítiques i veïnals, han afirmat que els detinguts han estat "segrestat pels Mossos".

Els manifestants han denunciat que els Mossos han aturat, identificat, escorcollat i "intimidat" alguns dels manifestants que s'han apropat a la comissaria.

manifest cup corts 2

Foto: Twitter @AJCassoles.

Endavant OSAN, una altra de les organitzacions integrades a la CUP, s'ha solidaritzat amb els detinguts amb una piulada que suposava una càrrega contra les altres forces del Parlament, perquè afirma que havien legitimat l'acció en condemnar, a l'hemicicle, els fets del mes de març:

A més a més, alguns dels usuaris de xarxes socials que s'han solidaritzat amb el detingut s'han interrogat sobre el paper els Mossos i els han acusat d'estar al servei de l'Estat i dels que intenten impedir el referèndum. La CUP Eixample, directament, en la convocatòria de la manifestació, ha desafiat el conseller d'Interior, Jordi Jané, amb una foto seva col·locada cap per avall.

En aquesta concentració, la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès, ha declarat: "Avui hi ha dos bàndols: el que ens nega el dret d'autodeterminació i el que defensa el referèndum, i aquest ara està detingut a comissaria".