El PP català esgotarà totes les vies possibles per denunciar els fets ocorreguts aquest dilluns, quan un grup de l’organització juvenil d’Arran (CUP) va intentar entrar a la seu dels populars. En aquest cas el PP ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris, menys la CUP, que també han condemnat els fets.

Davant aquesta situació, el PP català ha presentat aquest dimarts a la reunió de la Junta de Portaveus una proposta de declaració de rebuig a l’intent d’ocupació de la seva seu. "Els que creuen que no tot s'hi val en democràcia, i menys la violència, espero que estiguin d'acord que es faci aquesta declaració de condemna", ha dit la portaveu adjunta, Esperanza García, al Parlament. 

Tots els grups parlamentaris, excepte la CUP, han signat la declaració de rebuig a l’escarni sofert a la seu del PP català. El document “rebutja fermament” les accions portades a terme per Arran al mateix temps que fa una crida al respecte i al compromís amb el pluralisme per part de tots els grups parlamentaris.

Proposta de declaració institucional per l'ocupació de la seu del PP per El Nacional on Scribd

Deixant a un costat la via parlamentària, el PP català també ha presentat una denúncia on s’especifica que es tractava d’una concentració “ni comunicada ni autoritzada” en què els joves van entrar al hall previ a la porta d’accés i van enganxar cartells i adhesius on es llegia: “L’organització és la clau de la victòria” o “Referèndum. Independència. Països Catalans”.

La CUP reivindica una protesta “legítima”

La CUP ha expressat aquest dimarts en el Parlament la seva “solidaritat absoluta” cap a les accions d’Arran davant la seu del PP, ja que consideren que és una protesta legítima i que en cap cas va fer ús de la violència. “Les úniques armes van ser adhesius, cartells, pancartes i urnes”, ha assegurat la diputada anticapitalista Anna Gabriel.

Després de les crítiques de tots els grups parlamentaris a les accions dutes a terme davant la seu del PP, la CUP ha volgut reivindicar les accions de protesta davant la seu de qualsevol partit, i més tractant-se del PP, “el màxim exponent de l’Estat, de les querelles, de les amenaces i de la negació del dret a l’autodeterminació”.

Davant la denúncia presentada pel PP català, Gabriel ha assegurat que les “amenaces” del PP ja “no cobren cap valor” tot i que ha criticat la reacció “desmesurada, desproporcionada i vergonyosa” dels populars. La CUP també ha lamentat el posicionament del PDeCAT, ERC o Catalunya Sí que es Pot, que també s'han posicionat al costat del PP en aquest cas.

"El procés serà pacífic o no serà"

Minuts després de les declaracions de Gabriel, el diputat de Junts pel Sí Roger Torrent ha reiterat que el grup parlamentari al qual pertany condemna, “sense cap mena de matís”, els fets ocorreguts davant la seu del PP. “El procés és i serà pacífic, democràtic i cívic, o no serà”, ha assegurat Torrent.