El portaveu dels comuns, Joan Mena, ha insistit aquest dilluns en la necessitat que el president de la Generalitat, Quim Torra, es presenti a una qüestió de confiança després del fracàs dels pressupostos. Mena ha donat el Govern per "esgotat" i "sense projecte per Catalunya" i, per això, ha assenyalat que té dues opcions: "aguantar la cadira de la Generalitat o sotmetre's a una qüestió de confiança".

Així ho ha defensat en la roda de premsa d'aquest dilluns des de la seu del partit, després que la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ja ho exigís aquest cap de setmana en una entrevista. Mena també ha dit que la no aprovació dels pressupostos dona lloc a un govern "agonitzant", a més de "dèbil, incapaç de governar i a la deriva". "Està més pendent d’aguantar cadira de la Generalitat que de fer proposta pels catalans", ha lamentat.

Per altra banda, Mena ha retret l'oportunisme de Ciutadans amb la vaga feminista d'aquest 8 de març i els ha instat a fer una "acord" de cara a les eleccions del 28 d'abril que impliqui "no pactar amb cap partit d'extrema dreta que vulgui condicionar els govern contra les dones".