La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que se sotmeti a una qüestió de confiança després que el Govern sigui "incapaç de tirar endavant els pressupostos". En una entrevista a l'ACN, Albiach ha lamentat que l'executiu "vagi sense rumb" i "no tingui clares les seves prioritats". La líder dels comuns ha descartat tornar a negociar els pressupostos i ha dit que part del Govern "té interès a anar a eleccions". També ha criticat que de les 10 propostes de "mínims" que la seva formació va fer a l'executiu de cara als pressupostos "no els n'han ofert cap".

Després de tornar a criticar que el Govern presentés uns comptes al Parlament que no havia aprovat prèviament, Albiach ha constatat que ni el mateix executiu "se'ls creia" i ha evitat avançar les demandes del seu grup a Torra en una hipotètica qüestió de confiança.

Això sí, ha dit que d'entrada la seva predisposició "no és bona". En concret, ha carregat contra l'executiu Torra-Aragonès perquè considera que, quan el seu grup ha alertat que Catalunya "està en una situació d'emergència", JxCat i ERC els han respost que els comuns fan "petita política". "No parlaria de quines serien les prioritats o condicions per tirar endavant o no una qüestió de confiança. El que han de fer és la seva feina. Ja que han estat incapaços de presentar uns pressupostos, que impulsin una qüestió de confiança i ja ho veurem", ha dit. 

"Han castigat Catalunya"

Pel que fa a una possible convocatòria anticipada d'eleccions al Parlament, per Albiach seria "coherent si el Govern perd el suport majoritari de la cambra". "Tenim un Govern que no governa, que estan barallats entre ells i sense full de ruta. Hi ha una retòrica per una banda i els fets per una altra", ha lamentat. 

Albiach també ha criticat que els grups independentistes hagin "castigat Catalunya" renunciant als avenços socials que "suposaven" els pressupostos generals de l'Estat del PSOE i Podemos. "Ha estat un error històric per moltes mesures positives perdudes, però també per haver dinamitat ponts de diàleg tan necessaris", ha dit. "Nosaltres no els castiguem, són ells els que han castigat a Catalunya", ha afegit.