Els comuns consideren que és "molt bona notícia" que el vicepresident Pere Aragonès hagi anunciat aquest divendres que els pressupostos del 2020 inclouran una rebaixa del 30% de les taxes universitàries, un punt que estava dins de les "línies vermelles" del partit per aprovar els comptes de l'any passat. Tot i això, fonts de la formació recorden que aquest era "un mandat del Parlament" i demanen al Govern que "es posi les piles" en altres matèries com "les escoles bressol, les llistes d'espera o la lluita pel canvi climàtic" si volen estar "més a prop d'uns pressupostos socials". 

A més, les mateixes fonts subratllen que els ha "sorprès" que el vicepresident parli de les negociacions dels comptes "en públic" i recorden que la "discreció en les negociacions" és el que funciona. "És una cosa que ja hauríem d'haver après", defensen des de la formació, posant com a exemple que el preacord entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias d'un govern de coalició es va saber un cop ja s'havia tancat. 

La proposta d'Aragonès arriba una setmana després de les eleccions del 10-N i just quan s'han tornat a reprendre els contactes entre el Departament de Vicepresidència i els comuns per mirar d'encarrilar una negociació que l'any passat va ser fallida. Malgrat tot, els comuns no veuen gaires possibilitats de prosperar en les negociacions perquè, asseguren, el mateix Govern està dividit en aquest punt.

Tot i això, el vicepresident Aragonès s'ha mostrat confiat aquest matí que els comptes podran aprovar-se al Parlament en els propers mesos.