A una setmana del debat de política general, i amb la sentència del procés al caure, els comuns consideren que el Govern de la Generalitat hauria de fer una "proposta en ferm" pel que fa a la resposta en cas de condemna i lamenten que ja s'està anat "tard".

Així ho ha demanat la portaveu dels comuns, Susana Segovia, que ha demanat al president Quim Torra "responsabilitat" i que reprengui la ronda de contactes amb partits i entitats per tal d'articular una "resposta institucional de consens, majoritària i de país, que posi per davant la llibertat dels presos".

 

Des dels comuns, que ja han rebutjat la proposta feta des d'ERC de formar un govern de concentració, consideren que la resposta hauria de ser tenir una pota política i una altra jurídica. En aquest sentit, consideren que caldria crear una "taula de diàleg" que inclogués també moviments socials i, per altra banda, creuen que caldria lluitar per una reforma del Codi Penal que ajudés a l'alliberament dels presos. 

Amb tot, Segovia ha demanat a Torra que faci una proposta en ferm abans del debat de política general, previst per dimecres i dijous de la setmana que ve, i veuen "difícil" entomar aquest debat sense abordar abans aquest assumpte. Per això, li demanen reprendre les reunions. 

Per altra banda, també ha demanat al Govern que "es posi a treballar per aprovar els pressupostos" i ha assegurat que esperen ser citat la setmana que ve en una nova reunió per començar la negociació formal.