Els Comuns han lamentat aquest dimarts que el govern espanyol porti al Tribunal Constitucional la reprovació del rei Felip VI que va aprovar la setmana passada al Parlament a proposta seva. Tot i això, la presidenta del grup, Jèssica Albiach, s'ha mostrat confiada amb que el TC no l'anul·larà. 

Preguntada per si aposten, com la CUP, per tornar-lo a reprovar en cas que el TC ho tombi, Albiach no ha tancat del tot la porta però ha assegurat que "ja està aprovat" i que "no cal tornar-ho a presentar". 

Albiach també ha aprofitat la roda de premsa d'aquest dimarts per parlar dels pressupostos, i ha instat a ERC a "atrevir-se" a "deixar enrere Artur Mas. "L'acord estatal ha enterrat Rajoy, a Catalunya hem de deixar enrere Artur Mas, esperem que ERC s'atreveixi", ha defensat. 

L'actual líder dels comuns a la cambra també ha defensat que cal un "acord global" pel que fa als pressupostos que impliqui els de l'Estat, els de la Generalitat i els de l'ajuntament de Barcelona perquè ha defensat que els recursos d'uns estan lligats als dels altres.

En aquest sentit també ha assegurat que esperen que el vicepresident Pere Aragonès els cridi quan abans millor per parlar dels pressupostos. "Volem entrar a negociar i poder posar Catalunya en marxa", ha defensat.