Els comuns veuen “amb bons ulls” la querella acordada per la Mesa contra el jutge Pablo Llarena per vulneració dels drets polítics de Jordi Sànchez. Així ho ha assegurat aquest divendres la seva portaveu, Elisenda Alamany. Malgrat que no s’ha tramitat com voldrien, demanant assessorament previ a un expert, ha mostrat tota la predisposició de sumar-s’hi: “Ens agradaria saber si hi ha hagut abús en les darreres decisions judicials”.                                     

De la mateixa manera, Elisenda Alamany ha reiterat la crida a manifestar-se aquest diumenge a la convocatòria de l’espai Democràcia i Convivència, perquè considera que representa el “front antirepressiu transversal” que han defensat els comuns durant els últims mesos. No obstant això, malgrat valorar positivament les dues respostes, ha sostingut que “la resposta més urgent és la formació d’un Govern efectiu”.

“Els jutges han de fer justícia, els polítics han de fer política i la ciutadania ha de mobilitzar-se”, ha insistit. En aquest sentit, ha mostrat “perplexitat” per les últimes decisions del PSC, com la seva no assistència a la manifestació. “Queden dies perquè repensin el seu posicionament”, els ha dit. En aquest front, ha assegurat, “no hi haurà de faltar cap força progressista i catalanista”.