Els comuns han demanat aquest dilluns al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que miri cap a ERC i PDeCAT per aconseguir l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat i no pas cap a PP i Cs, com ha deixat anar aquest cap de setmana. "Demanem a Sánchez que es dediqui a parlar amb les forces de Catalunya", ha reclamat el portaveu dels partit, Joan Mena, després que Sánchez instés a PP i Cs que "s'abstinguin o votin a favor dels pressupostos generals de l'Estat per al 2019".

Mena també s'ha dirigit als independentistes catalans, on encara hi ha un debat obert sobre si aprovar els comptes, i ha insistit que no veu "incompatible" aprovar els pressupostos, amb el fet que no hi hagi una proposta del govern espanyol pel que fa al conflicte català, ja que assegura que els comptes son "millors" per la vida dels catalans.

Pel que fa a Catalunya, Mena ha augmentat la pressió sobre ERC i sobre el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, a qui li han exigit que presenti els pressupostos. "Catalunya no pot continuar a la deriva per culpa d’un govern sense timó, amb un president desautoritzat pel seu propi partit i un vicepresident sense la ambició d’impedir el naufragi", ha defensat. En aquest sentit, ha assegurat que "ERC no pot fer-se invisible", pel que ha demanat a Aragonès que "recondueixi la deriva d'aquest Govern". 

En aquest sentit, Mena ha assegurat que ERC "no està prioritzant els pressupostos" i li ha demanat que "es miri al mirall de les nostres propostes i vegi si opta per un país solidari o un país de privilegis".