Gir en l'estratègia de la Moncloa. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest matí ajuda al PP i a Ciutadans per aprovar els pressupostos.

Sánchez ha instat el PP i Cs que "s'abstinguin o votin a favor dels pressupostos generals de l'Estat per al 2019", alhora que els ha criticat per haver-se aliat amb la "ultradreta". Ha cridat a joves i grans a mobilitzar-se contra els que enyoren una "Espanya en blanc i negre".

"Veient el que es veu de la dreta, qualsevol dreta passada va ser millor", ha dit Sánchez, que ha intervingut a Burgos davant d'un miler de militants i càrrecs del partit, en la presentació de la candidatura de Luis Tudanca a presidir la Junta de Castella i Lleó, gairebé al mateix temps que el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, participava en un altre acte de precampanya a 500 metres d'ell. 

Ho ha repetit al seu compte de Twitter, on directament crida l'oposició que s'abstingui o voti a favor dels pressupostos. "Després de set anys d'injustícia social, els espanyols no entendran que l'oposició voti en contra d'uns pressupostos socials que no deixen ningú enrere", ha argumentat Sánchez. 

En el seu discurs a Castella i Lleó, Sánchez també ha dit que "ser patriota no és cridar, '¡Viva Espanya!', sinó treballar cada dia perquè a Espanya es visqui millor".