Fa més d'una setmana que Catalunya en Comú va anunciar que suspenia el diàleg amb el Govern per negociar els pressupostos. I lluny d'acostar posicions, avui han confirmat que l'esquerda s'eixampla.

En declaracions als mitjans de comunicació, el seu portaveu, Joan Mena, ha posat en dubte la voluntat real de l'executiu català d'aprovar els comptes. És més, ha apuntat la sospita que "ja se senten còmodes amb aquests pressupostos actuals d'austeritat". I ha reblat que "ERC i el PDeCAT estan més a prop d'aprovar els pressupostos amb Cs i el PP que no pas amb nosaltres".

Segons els comuns, el Govern no s'ha mogut d'ençà que ara fa vuit dies van anunciar que congelaven les converses. I ja avancen que continauran en espera i no duran a terme cap iniciativa, "perquè és el Govern qui ha de presentar una proposta realista i creïble per a uns pressupostos socials".

Arran de l'agressió sexual múltiple a una noia aquest cap de setmana a Sabadell, Joan Mena ha recordat que en el decàleg que van lliurar al Departament d'Economia hi havia un pla de xoc contra la violència masclista que preveia una aportació de 28 milions d'euros.

En relació amb l'inici del judici, els comuns qualifiquen "d'anomalia democràtica" que hagin traslladat els presos quan encara queda més d'una setmana perquè arrenqui "un dels episodis més negres" de la democràcia. Malgrat això, Mena ha instat els governs català i espanyol a "no tancar cap porta al diàleg mentre duri el judici, sinó que n'obrin moltes més". 

Acusen Sánchez de ser un nou "senyor de la guerra", com Aznar

A la compareixença no només ha rebut el Govern Torra: Mena ha estat contundent en la seva valoració sobre la gestió que ha fet Pedro Sánchez de la crisi a Veneçuela i l'ha acusat directament de "fer seguidisme de l'última ocurrència de Donald Trump, i de seguir així els passos del senyor de la guerra, Aznar". I ho ha comparat amb la manera com es va gestar la guerra a l'Iraq.