Els Comuns esperen que l'Espai de diàleg convocat pel president Quim Torra sigui "una eina de treball estable" i que tingui un "calendari fix". En la roda de premsa posterior a la reunió que s'ha celebrat aquest divendres al Palau de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha defensat que la propera reunió tingui "objectius clars" i un ordre del dia concret que permeti "treballar amb antelació" els temes. 

Segons Albiach, la reunió ha tingut un to "cordial" i hi ha hagut "voluntat d'entesa", tot i que la reunió ha acabat sense cap acord concret. 

L'actual líder dels Comuns al Parlament també ha assegurat que tant JxCat com ERC s'han mostrat disposats a debatre la proposta del "pacte de claredat" que ells han posat sobre la taula. Per aquest motiu, ha instat Torra a convocar noves reunions.

Així, Albiach ha assegurat que hi ha hagut "coincidències", però que han sortit "sense respostes" pel que fa als següents passos a seguir del Govern. 

"El full de ruta no pot ser l'unilateralitat, ni la reforma de l'Estatut", ha defensat Albiach, perquè considera que no tenen prou consensos. Per això, ha apostat per la via del pacte de claredat, que considera que en aquests moments té més suports que la resta de vies.

Aquest pacte, però, no ha comptat amb el suport del PSC, que ha defensat que tot acord passa per aconseguir 2/3 del Parlament.

La reunió entre els diferents grups parlamentaris, convocada pel president Quim Torra després d'un mandat parlamentari proposat pel PSC, ha durat dues hores i ha comptat amb l'absència de tres grups: Ciutadans, PP i també la CUP.