El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que durant la reunió de l'Espai de Diàleg que s'ha celebrat aquest divendres al Palau de la Generalitat s'han pogut constatar "profundes diferències polítiques" entre els grups parlamentaris. Per això, davant les propostes de celebrar un referèndum d'autodeterminació, Iceta ha advertit que tot acord passa per aconseguir un suport de 2/3 del Parlament.

"En aquests moments no hi ha cap proposta política que reuneixi aquest consens", ha afirmat Iceta. Per això, ha insistit en buscar "grans consensos" per poder superar la "situació excepcional" que viu Catalunya.

Sobre la proposta dels Comuns d'avançar cap a un "pacte de claredat", que implicaria arribar a un acord per celebrar un referèndum dins de Catalunya i després anar-lo a pactar amb l'Estat, Iceta ha afirmat que parlar "del dret a decidir no és prou clar" i ha avisat que aquesta proposta tampoc té el suport dels 2/3 de la cambra. 

Preguntat per com valora que el referèndum d'autodeterminació tingui més suports actualment que la reforma de l'Estatut que ells plantegen, Iceta ha assegurat que "hi ha més possibilitats que tothom acabi venint a la nostra posició que no al revés". "No creiem que altres camins siguin la solució. No hi ha dreceres en aquest camí", ha afegit. 

Finalment, durant la reunió, Iceta ha evitat comprometre's a no aplicar un nou 155, fet que ha estat denunciat en roda de premsa pel grup de JxCat. El PSC també havia demanat que els independentistes renunciessin a la unilateralitat, declaració que tampoc s'ha produït.

La reunió entre els diferents grups parlamentaris, convocada pel president Quim Torra després d'un mandat parlamentari proposat pel PSC, ha durat dues hores i ha comptat amb l'absència de tres grups: Ciutadans, PP i també la CUP.