Ja ha passat una setmana de les eleccions municipals a Barcelona, però els comuns eviten moure's i anticipar quins seran els propers passos. Quan falten 12 dies pel ple d'investidura del futur alcalde de Barcelona, des del partit d'Ada Colau continuen sense ensenyar totes les cartes i deixen obert l'escenari postelectoral. 

Aquest dilluns, en declaracions als periodistes des de la seu dels comuns, la regidora Janet Sanz ha volgut insistir en un govern d'esquerres que inclogui ERC i el PSC. Tot i els vetos mutus entre els dos partits, Sanz assegura que és hora d'evitar "el frontisme" i superar "els bloquejos i les línies vermelles". Tot just quan estan a punt de començar les converses entre els comuns i el PSC, com aquest migdia ha anunciat el socialista Jaume Collboni, Sanz ha assegurat que "les coses s'estan movent" i ha insistit que la possibilitat d'un acord d'esquerres és possible.

Sobre el fet que ERC hagi anunciat que renuncia a incloure dins l'acord JxCat, per desencallar la situació, la regidora electa ha posat en dubte aquesta posició. "És difícil de creure's que ERC renuncia a JxCat. No ens acabem de creure ni confiar que deixin d'asseure's amb JxCat", ha defensat, posant com a exemple la trobada entre Maragall i Quim Forn del passat divendres a la presó de Soto del Real.

Com ha fet durant l'última setmana, Sanz ha evitat aclarir si Ada Colau es presentaria a l'alcaldia només amb un acord amb el PSC, acceptant així per ser alcaldessa els vots de Manuel Valls.