El cap de llista del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que iniciarà converses formals amb els comuns per arribar a un acord de govern progressista no independentista. Laia Bonet, la número dos del partit a la capital catalana, serà la interlocutora i els contactes començaran aquesta mateixa setmana.

"El nostre objectiu és treballar per formar un govern fort, estable i progressista al servei de la gent i que no estigui subordinat al govern de Torra i d’ERC", ha assegurat el socialista en una roda de premsa. Tanmateix, Collboni no ha volgut aclarir qui anirà al capdavant si es produeix aquest possible acord, tot i que ha assegurat que això "no serà un problema". El que sí que ha descartat és una alcaldia compartida: "Això no és un joc de trons, una estona tu una estona jo. Necessitem un govern estable". 

"Defensem un acord de govern només amb Barcelona en Comú. Volem formar un tàndem progressista per solucionar els problemes de la ciutat, lluitar contra les desigualtats, contra el canvi climàtic, per millorar els barris i aconseguir més llocs de treball de qualitat i estables", ha assegurat.

D'altra banda, Collboni ha volgut agrair a Manuel Valls el "suport puntual" que donaria a la investidura i ha considerat que aquesta seria l'opció coherent, ja que "la majoria de barcelonins va votar opcions no independentistes i alhora progressistes".