En Comú Podem (ECP) ha anunciat que no assistirà als actes convocats al Congrés dels Diputats el 6 de desembre amb motiu de la commemoració del 40 aniversari de la Constitució espanyola. El partit ho justifica per la "presència dels Reis i del rei emèrit".

La formació ha fet l'anunci l'endemà que el Tribunal Constitucional (TC) hagi acceptat el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol contra la resolució aprovada pel Parlament per reprovar el Rei i abolir la monarquia. Cal recordar que la resolució va ser impulsada, precisament, per ECP. Per això, el partit considera que l'executiu encapçalat per Pedro Sánchez "s'equivoca" quan intenta "posar una mordassa" a un debat que "ja és al carrer" i afegeix que "encara s'equivoca més" quan fa servir el TC com a "escut de la decadència de la monarquia".

Finalment, ECP subratlla que la proposta de resolució, que instava a la reprovació del rei i a l'abolició de la monarquia, "va ser aprovada per àmplia majoria, representant el sentir majoritari que té la societat catalana, que és republicana".