Cal una “reforma més profunda” del sistema judicial a l’Estat espanyol. D’aquesta manera han reaccionat els comuns a la renúncia de Manuel Marchena a presidir el CGPJ. Preguntada aquest dimarts sobre si comparteix la recusació contra el jutge perquè sigui apartat del cas 1-O, la portaveu Susanna Segovia ha evitat pronunciar-se sobre aquest cas particular.

“Respectem les estratègies de defensa”, s’ha limitat a dir la dirigent dels comuns. En comptes d’això, ha insistit en la necessitat d’una reforma en profunditat del poder judicial perquè “recuperi la credibilitat”. Ho ha exemplificat amb casos recents com el de la Manada o el dels impostos de les hipoteques.

Per altra banda, com el PSC, els comuns s’han obert a estudiar els pressupostos del Govern Torra, però han lamentat que encara no hi hagi cap proposta sobre la taula ni s’ha produït cap contacte. Al mateix temps, Segovia els ha recordat que, sense els 2.200 milions dels pressupostos de l’Estat, només queda una alternativa per fer uns pressupostos socials: una reforma fiscal que afecti l’IRPF, donacions, successions i patrimoni.

“Ara sembla que es revertirà la retallada del Consorci de l’Habitatge, però serà una excepció a moltes altres retallades”, ha lamentat la portaveu comuna. Ha instat el Govern a “deixar de parlar d’anuncis” i concretar tant els pressupostos com la reforma fiscal que proposen. “Serà suficientment contundent? No hi ha cap cita ni proposta”, ha lamentat.