Els comuns se sumen a la campanya perquè el president Quim Torra tregui el llaç groc del Palau de la Generalitat. La diputada dels comuns Marta Ribas ha defensat aquest dimarts que perquè hi hagi una "campanya sana", aquesta no es pot basar en tenir un "debat centrat simplement en els símbols" i amb la "judicialització de la política". "Per fer una campanya sana evitem parlar només de símbols", ha demanat. 

En aquest sentit, ha considerat que si per "facilitar" que el debat no se centri en això sinó en "els temes que li preocupen a la ciutadania" cal retirar els símbols, s'hauria de fer, i ha posat d'exemple l'Ajuntament de Barcelona, on Ada Colau va retirar el llaç després de la decisió de la Junta Electoral (JEC). "Si se'ns vol agafar com a exemple seria fantàstic. Considerem que els símbos no són lo important. La solució no passa per més recursos, ni per convertir la campanya en un debat de símbols", ha afegit. 

La Junta Electoral Central (JEC) va donar aquest dimarts un termini de 24 hores més al president Torra perquè retirés els llaços grocs de les façanes dels edificis de la Generalitat. El termini acaba aquest dimarts a les cinc de la tarda. A escasses hores perquè s'acabi el termini, Torra ha delegat la decisió de treure la pancarta i els llaços de les seus als consellers.