Aquest cap de setmana Catalunya en Comú Podem va oficialitzar i presentar en públic la seva candidatura per a les eleccions generals. Una llista que, com va avançar El Nacionalencapçalarà un dels homes forts d'Ada Colau, Jaume Asens

El fins ara quart tinent d'alcalde de Barcelona ha estat el dirigent dels comuns més sensible a la lluita contra la repressió i el judici al procés. És més, en la seva faceta d'advocat, ha assessorat presos i exiliats al llarg de tots aquests mesos.

Durant la roda de premsa, després de l'executiva d'aquest dilluns, el portaveu Joan Mena, un dels qui anirà a la llista al Congrés, ha presentat els comuns com "l'única garantia de canvi, llibertat i democràcia". I ha contrastat la seva candidatura amb el projecte independentista. "Hem vist quins són els dos grans projectes de cara a les generals: Catalunya en Comú, que vol aconseguir la llibertat dels presos, el referèndum i atendre les demandes socials els catalans, o les llistes Puigdemont, que renuncien a fer política a l'Estat". 

Els comuns tenen al davant un repte difícil. Amb Xavier Domènech com a cap de llista van guanyar les dues últimes eleccions generals a Catalunya. Repetir la gesta no serà feina fàcil.