La portaveu parlamentària de Catalunya En Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha afirmat avui que els partits sobiranistes "tenen tots els números per fer un Govern ja", després que la Mesa del Parlament hagi admès la delegació de vot del diputat d'ERC Toni Comín.

"La millor manera de fer front a aquesta regressió és conformar un Govern que ens permeti resistir millor aquesta ofensiva autoritària i avançar en matèria de drets socials i nacionals", ha dit en roda de premsa des de la Cambra catalana.

La Mesa del Parlament ha admès avui la delegació del vot del conseller i actual diputat d'ERC Antoni Comín, que és a Bèlgica pendent de saber si és extradit o no en virtut de l'euroordre impulsada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Alamany ha criticat la proposta de resolució presentada per Ciutadans en la qual busquen criticar als sindicats per participar en marxes a favor de la llibertat dels sobiranistes empresonats.

"Sembla mentida que el partit que ha fet bandera que el debat nacional ha tingut implicacions econòmiques i socials amb la fuga d'empreses hagi de dir que els treballadors i treballadores no puguin dir qui és el culpable de tot això", ha apuntat Alamany.

Així, ha insistit en la idea que la solució a la crisi institucional a Catalunya passa per "arrossegar grans majories socials i polítiques", i ha dit que qui no ho vegi així "vol seguir vivint de la confrontació", en referència a la formació taronja.

Preguntada per les pintades en el domicili del secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, Alamany ha sostingut que al seu grup parlamentari "no li agrada que hi hagi gent que se senti atacada", però ha advertit que "moltes vegades s'ha utilitzat això per criminalitzar protestes pacífiques".