El conseller Toni Comín podrà delegar el seu vot des de Bèlgica. Així ho ha acordat la Mesa en la seva reunió d'aquest dimarts al matí, després que ERC entrés al registre del Parlament aquest dilluns la petició que ho sol·licitava argumentant la seva situació. D'aquesta manera, es resol l'últim vot que li faltava a la majoria independentista sense exercir, que se suma al de Puigdemont. Aquest fet dona a JxCat i ERC la majoria simple per investir un candidat en segona volta, amb 66 vots, si la CUP manté les seves quatre abstencions. La resta de grups sumen 65 vots.

La delegació, en el portaveu republicà Sergi Sabrià, ha tirat endavant amb els quatre vots a favor de JxCat i ERC i els tres en contra de Ciutadans i el PSC. Podrà exercir el vot a partir del ple previst per aquest mateix dimecres. 

Ara fa una setmana, la Mesa va decidir mantenir la delegació de vot del president Carles Puigdemont, tombant l'intent de revocació de Ciutadans i el PP. El passat 5 d’abril, el líder de JxCat va votar per primera i única vegada en el ple de la cambra aquesta legislatura.

Per altra banda, la Mesa també ha tombat les peticions de reconsideració de Ciutadans i el PP contra la decisió de presentar una querella contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per impedir el debat d'investidura de Jordi Sànchez. Ciutadans ha avançat que està disposat a portar-ho als tribunals.

Finalment, la Junta de Portaveus ha acordat la celebració d’un ple el dijous 3 de maig, quan es debatrà una proposta de resolució per grup parlamentaris, entre elles la conjunta de JxCat, ERC i la CUP contra la campanya de criminalització dels Comitès de Defensa de la República.