Els comuns forcen la maquinària. Avui mateix, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha instat Esquerra Republicana i la CUP a retirar el seu suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, si aquesta no acaba oferint explicacions públiques pel cas Juvillà. Així, el portaveu ha avisat a les dues formacions independentistes: "Que no la mantinguin ni un minut més com a màxima autoritat del Parlament de Catalunya si se segueix negant". En aquesta línia, ha reclamat que la presidenta de la Cambra doni les seves explicacions de forma oberta, i no en una Junta de Portaveus tancada. "Que la senyora Borràs pugui donar totes les explicacions públiques que necessitem, perquè no només ha mentit als diputats i diputades, sinó que ha mentit als catalans i a les catalanes", ha avisat.

 

Precisament en aquesta línia, Mena ha recordat que els comuns han firmat avui un document en el qual demanen formalment a Borràs que s'expliqui de forma oberta. Juntament amb el PSC, Ciutadans i el Partit Popular, els liles han demanat que les paraules sobre el cas de l'exdiputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà, siguin en una Junta de Portaveus "pública". Avui mateix hi havia convocada una reunió d'aquest òrgan a les 13.00 hores, però els grups signants volen que les explicacions de Borràs es donin en "una nova reunió de la Junta de Portaveus" que sigui convocada en acabar la d'aquest dilluns.

 

Borràs al tall de la Meridiana

El portaveu dels comuns també s'ha referit a la presència de Laura Borràs al tall de l'avinguda Meridiana d'aquest dissabte, que va produir-se després que la Conselleria d'Interior hagués prohibit la protesta de Meridiana Resisteix. Així, Mena ha qualificat de "gesticulació" la seva assistència al tall, i l'ha acusat de mentidera. "Volem recordar-li que cap manifestació pot amagar les mentides que pronuncia", ha afirmat. En aquesta línia, també ha lamentat que Borràs "exerceixi més de cap de l'oposició que de presidenta del Parlament".

I no s'ha estat de criticar l'executiu d'ERC i Junts, aprofitant que avui es compleix un any des de les eleccions del 14F. "Es va presentar com el Govern de les transformacions i ha acabat convertint-se en el de les decepcions", ha opinat, en referència a projectes que considera fracassats, com el Hard Rock a Tarragona i els Jocs d'Hivern de 2030. En aquest sentit, ha advertit el Govern que fixi "un rumb clar i un rumb d'esquerres i progressista per a Catalunya", així com que reclami "una nova proposta d'un nou finançament per a Catalunya".