La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha acudit a la protesta d'avui per a manifestar-se al costat de la plataforma Meridiana Resisteix després que el Departament d'Interior hagués prohibit el tall, després de dos anys ininterromputs. Es tracta de la concentració que habitualment hi celebra Meridiana Resisteix des del 2019, i que efectua els talls de trànsit d'aquesta via d'entrada de Barcelona. Borràs no ha dubtat a participar en el tall d'avui, el primer que estava prohibit, en suport dels manifestants. El Departament d'Interior ha desplegat un important dispositiu dels Mossos d'Esquadra per impedir l'acció, però finalment els 1.000 manifestants han sobrepassat l'operatiu policial. A la concentració s'han sentit càntics a favor de la independència, la llibertat, i també demanant la dimissió del conseller d'interior, Joan Ignasi Elena, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Borràs havia anunciat aquest dissabte a través de les xarxes que ho lamentava molt, però no podria assistir a l'acte de l'ANC davant el Parlament, però finalment ha acudit al vespre al tall. 

 

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, al tall de la Meridiana / Guillem Ramos 

Tall a la Meridiana

Prop d'un miler d'activistes independentistes han tallat l'Avinguda Meridiana de Barcelona a les 20 del vespre, quan la Conselleria d'Interior de la Generalitat volia només concentracions en la plaça de vianants que hi ha a escassos metres, davant de l'estació de Renfe. Convocats per Meridiana Resisteix, l'organització que diàriament es manifesta en aquest eix viari barceloní, i l'ANC els concentrats han ocupat la carretera puntualment a les 20.00 hores i hi han impedit la circulació de vehicles. L'acte s'ha fet malgrat la forta presència policial. En un inici la policia ha intentat desallotjar els protestants, sense èxit. Finalment, hi ha hagut moments de forta tensió entre els agents dels Mossos d'Esquadra i els manifestants quan els han demanat que abandonessin el lloc i hi ha hagut càrregues policials per parts dels Mossos. Però tampoc els han pogut treure del carrer.

 

Els talls de la Meridiana van començar el 2019 com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i des d'aleshores han evolucionat des d'unes primeres concentracions més nombroses a les darreres, amb menor participació durant la pandèmia. Els manifestants han portat estelades i una pancarta de 'Desobediència, el camí de la independència', entre altres eslògans. En la mateixa línia que la concentració davant del Parlament convocada aquest matí per l'ANC, Meridiana Resisteix i l'Assemblea han fet una crida a continuar amb els talls de la Meridiana malgrat l'anunci de la conselleria d'Interior que les "impediran". El Consell per la República ha defensat els talls i ha reclamat al Govern que es repensi la prohibició.