"Esperem que sigui una reunió de treball i no una nova fotografia". Aquesta és la demanda dels comuns al Govern de cara a la reunió que mantindran aquest dijous per començar a negociar els pressupostos. La seva portaveu parlamentària, Susana Segovia, ha valorat positivament que el vicepresident Pere Aragonès els hagi trucat per reunir-se, però els ha demanat que vagin a la trobada amb "propostes concretes". 

Pel que fa a les deu propostes amb les que els comuns es presentaran a la reunió, Segovia ha defensat que són "de mínims" i "irrenunciables". "No creiem que puguem anar a una pressupostos que no les contemplin", ha afegit en aquest sentit. 

Finalment, la portaveu dels comuns al Parlament s'ha referit a les demandes dels treballadors públics i ha demanat al Govern, però sobretot a ERC, que "faci un pas endavant" i proporcioni una "resposta". "El Govern té dos camins: prorrogar la precarietat o escoltar les demandes ciutadanes", ha afegit. 

ERC, disposada a negociar

Per altra banda, la portaveu d'ERC a la cambra catalana, Anna Caula, ha valorat positivament les propostes dels comuns perquè propicien un inici de la negociació. Preguntada concretament per la demanda dels comuns d'apujar IRPF a les rendes més altes, Caula ha assegurat que està "sobre la taula" i que no es pot dir "un no d'entrada". 

"Apostem sempre per una redistribució de la riquesa", ha defensat Caula, que ha assegurat que cal estar "oberts" a totes les propostes, malgrat que ha traslladat la decisió d'aquest punt al Govern.