La consellera Elsa Artadi ha anunciat que dijous començaran les reunions amb els Comuns per negociar els pressupostos del Govern i no ha tancat la porta a abordar la revisió fiscal que reclama el grup morat. "Anem amb voluntat constructiva a buscar acords", ha assegurat.

La portaveu del Govern no ha explicat quin calendari té previst l'executiu per a la tramitació dels comptes a la cambra catalana però ha assegurat que l'objectiu és portar els pressupostos al Parlament "amb el debat encarrilat".

Segons Artadi, l'executiu havia decidit obrir aquesta setmana les negociacions amb els grups i començaran amb els diputats dels comuns perquè ha estat el grup que s'ha mostrat "més receptius". "La primera reunió serà aquest dijous al matí. Hi participaran els grups i el Govern amb representació de diferents departament", ha explicat.

De moment, el departament d'Economia està revisant l'informe que els comuns van fer públic dimarts per pactar els comptes. "Estem treballant aquesta reunió amb la voluntat que es pugui arribar a un acord", ha assegurat.

En relació al fet que els comuns demanen un increment de la pressió fiscal a les rendes més altes, la portaveu del Govern ha assegurat que tot i que no està previst no es tanquen a "parlar-ne".

La portaveu ha assegurat que no hi ha discrepàncies dins del Govern sobre la negociació dels pressupostos, i no ha volgut entrar a valorar les reticències que ha expressat el PDeCAT davant la possibilitat d'augmentar els impostos. En qualsevol cas, ha assegurat que serà un projecte consensuat a nivell de govern i dels grups. 

La consellera ha explicat que el pressupost serà expansiu en relació al del 2017 i, que ja hi ha part de les peticions dels Comuns que es veuran satisfetes amb la proposta de l'executiu.

Ha deixat clar que l'executiu es reunirà amb tots els grups que vulguin negociar els pressupostos. L'executiu ha alliberat les agendes per agilitzar les negociacions.