Els comuns han evitat que l'Ajuntament de Tarragona hagi donat suport al president inhabilitat Quim Torra. La moció ha estat presentada pels tres partits independentistes del consistori, ERC, JxCat, i la CUP i buscava que el ple rebutgés la sentència del Suprem sobre el president. Ara bé, amb els vots en contra de PSC, Cs i PP sumats a l'abstenció dels comuns, no ha pogut prosperar la proposta.

La representant dels comuns, Carla Aguilar, ha assegurat durant la seva intervenció que el text sotmès a votació "barreja la crítica a la sentència amb un ideari que ens deixa fora", tot i que ha assegurat que la sentència és un error. En aquest mateix sentit s'havia posicionat la regidora de la CUP, Laia Estrada, que s'ha obert a eliminar referències a la república catalana per tal que la moció acabés prosperant, però tot i això, els comuns no ha acceptat l'oferta.

Cal recordar que la plana major dels comuns va carregar durament aquests dilluns contra la sentència del Suprem contra Torra. Dues figures importants del partit, com l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la presidenta del partit al Parlament, Jéssica Albiach, van assegurar que amb aquesta sentència és un "despropòsit" i totalment "desproporcionada".

Concretament, Colau, va acusar la cúpula judicial d'estar polititzada i d'alimentar els conflictes entre Catalunya i l'Estat. A més, també va reclamar noves eleccions, més diàleg i un lideratge fort per sortir de la crisi.

Albiach, en la mateixa línia, va lamentar que la inhabilitació de Torra és "el pitjor final possible per una legislatura pràcticament perduda" i que mai s'hauria d'haver arribat fins aquest punt, tmabé va insistir a demanar eleccions i protegir la Generalitat.