El Govern Torra ha plantejat dos espais diferenciats de diàleg. Un, entre partits i entitats independentistes per preparar negociació amb l'Estat espanyol i l'altre que inclogui totes les formacions de l'arc parlamentari català, que és el que ja s'ha convocat per aquest mateix divendres. Catalunya en Comú ha confirmat la seva assistència a la cita i reclama que s'unifiquin totes dues taules en una de sola, després que tant l'ANC com JxCat pretenguin excloure'ls de la primera, amb l'argument que seran part de l'altra banda de la taula entre governs, la de la coalició PSOE-Podemos. 

La líder dels comuns al Parlament ha expressat el seu enuig per l'actitud de l'ANC i ha aprofitat per deixar clar a la seva presidenta Elisenda Paluzié que Catalunya en Comú és un partit "català i catalanista que defensa els interessos dels catalans arreu". En aquest sentit ha lamentat que "Junts per Catalunya compri el sectarisme de l'ANC" i avali la voluntat d'excloure Catalunya en Comú de la reunió que ha de fixar les bases de la negociació amb la Moncloa. 

"No és el moment de començar a duplicar taules, n'hi hauria d'haver una" on hi fossin convidades totes les parts, partits i entitats, i que es dediqués a detallar el contingut que el Govern de la Generalitat portarà a les futures trobades amb el govern espanyol per resoldre el conflicte polític a Catalunya. Així ho ha defensat Jèssica Albiach durant una compareixença davant dels mitjans de comunicació, aquest migdia al Parlament. 

Durant la seva intervenció ha explicat que a la cimera de partits de divendres -en la qual també hi participarà el PSC-, demanaran que s'acordi un pla de treball concret, amb un calendari i uns objectius compartits. En aquest sentit ha traslladat l'exigència que no es quedi "només una fotografia".