La presidenta dels comuns en el Parlament i candidata a les eleccions, Jéssica Albiach, ha declinat aquest divendres la proposta del vicepresident de la Generalitat i candidat d'ERC a les eleccions, Pere Aragonès, de formar un Govern amb Junts, PdeCAT, CUP i comuns si els republicans guanyen les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer.

 

"No estarem en cap govern amb Junts o PDeCAT. 100 vegades ho proposareu i 100 vegades direm que no. Surrealista que després d'anys de baralles i bloqueig, insistiu a repetir errors. Catalunya necessita un govern d'esquerres i ho farem possible", ha contestat Albiach en un missatge a Twitter.

Aquest mateix divendres, Aragonès oferia al digital d'ERC 'La Humanitat' formar un Govern amb els comuns entre altres formacions sota la premissa que només un executiu fort encapçalat per ERC pot obrir una etapa de represa i reconstrucció: "Aquesta és la via àmplia cap a la República de drets i llibertats i per la reconstrucció del país després de la Covid".

La CUP també es desmarca

Per la seva part, la cap de llista de la candidatura de la CUP i Guanyem Catalunya, Dolors Sabater, ha replicat al candidat d'ERC, Pere Aragonès, que "no fan travesses de partits" sinó que parlen de "projecte".

 

"Un Govern per fer què? Més del mateix? Gràcies, però ja hem tingut bastant. Venim a assumir responsabilitats per guanyar un nou cicle de confrontació democràtica i per fer que la gent visqui millor", ha agregat Sabater a través del seu compte de Twitter.