El vicepresident de la Generalitat i candidat d'ERC a les eleccions, Pere Aragonès, ha afirmat aquest divendres que, si guanya les eleccions al Parlament del 14 de febrer, proposarà "formalment" a Junts, PDeCat, CUP i Comuns formar part del Govern.

"Aquesta és la via àmplia cap a la República de drets i llibertats i per la reconstrucció del país després de la Covid", ha defensat en un article del digital d'ERC 'La Humanitat' i ha afegit textualment que només un Govern fort encapçalat per ERC pot obrir una etapa de represa i reconstrucció.

A més, ha assegurat que aquesta represa ha de ser en tots els àmbits i ha "d'assentar-se sobre la majoria àmplia que defensa el dret d'autodeterminació, per poder resoldre el bloqueig actual a través d'una decisió democràtica valenta".

Aragonès ha afegit que ERC "continua sent el soci més fiable de la ciutadania per aconseguir l'autodeterminació i la llibertat dels presos polítics i els exiliats, mitjançant l'amnistia."

Gestió de la pandèmia

A més, ha dit que el Govern prendrà "les decisions que faci falta si les dades epidemiològiques continuen empitjorant", i ha demanat respnsabilitat al Govern de PSOE i Podemos, facilitant ajuts directes per a empreses i empleats que no poden treballar per les restriccions de la pandèmia.

Aragonès ha dit que no és suficient flexibilitzar el dèficit l'últim trimestre de l'any, i ha demanat més recursos: "No és moment d'amagar-se darrere de banderes ni discursos amables ni de bon tros de jugar amb els recursos per pur càlcul electoral".

Ha admès que la Covid-19 ha desbordat el sistema sanitari i l'atenció residencial, la qual cosa ha fet patent la importància de reforçar els serveis públics, i ha lamentat el "mal fer en les èpoques de retallades imposades pels governs de centredreta".

Aragonès ha assegurat que la presa de decisions no ha estat "gens fàcil" degut a la incertesa i el desconeixement global, les limitacions legals i econòmiques, i la dificultat per trobar un equilibri entre les mesures sanitàries i la supervivència econòmica.

Tanmateix, ha defensat que la gestió que s'està fent a Catalunya "és bona", i ha afirmat que s'està controlant la corba amb molts menys morts que en altres territoris, i ha agraït la responsabilitat en el compliment majoritari de les mesures.